Låna pengar till någonting man vill ha

Visste du att det är möjligt att låna pengar via bolån och köpa egentligen vad du vill för dessa pengar. Detta fungerar att i flertal banker/bolåneinstitut kan låna pengar upp till en viss summa på huset. Detta finns hos tex SEB som ger ut bolån till de som är 65+ och kunna låna pengar till en billig räntekostnad varje månad.

Att låna pengar till annat förutom bostad är/brukar vara lite dyrare än att ta ett bolån, detta då det är en större risk för banken. Risken finns i att det som köps inte kan användas som samma garanti som en bostad kan.

Många kan någon gång känna att dom skulle behöva köpa någonting som dom kanske för tillfället inte har pengar till. I så fall kan det vara en möjlighet att låna pengar för att få tillräckligt med pengar för att inhandla den produkt man önskar sig. Detta kan tex vara att låna pengar till en bil eller en husvagn eller något så enkelt som en charterresa.

Det som är viktigt när man lånar pengar är som sagt att titta på kostnaden per månad. Förutom att se på månadskostnaden så bör man även bedöma vad den effektiva räntan är på lånet. Detta är den riktiga räntan man har när man lånar pengar, för att beräkna den effektiva räntan så får man ta med alla räntekostnader som finns vid lånet.

Dessa räntekostnader kan vara avgifter som banken tar för upplägg av lånet, avisering. Nedan kan du läsa lite mer om bolån och mer information hittar du hos lendax.se om du vill fördjupa dig i ämnet.

Vad är ett bolån?

Vill du ta ett bolån till att köpa en bostadsrätt, villa, fritidshus så ser flertal banker detta som en investering och det är i största del sätt enklare att få ett bolån än andra former av lån. Detta då bostaden ni köper står som säkerhet för själva lånet. Denna form av lån är även en av de vanligaste formerna av lån i Sverige.

Enligt en undersökning utförd av SBAB (Statens bolåneinstitut) är göteborgare sämst på bolån. Svenskarna lånar i genomsnitt 0,8 miljoner kronor i bolån per bostad. Denna siffra skiljer sig från vår huvudstad Stockholm där genomsnittliga bolånet ligger på 1,3 miljoner kronor. Samma undersökning visar även att flertal personer som har bolån inte har koll på marknaden för bolåneräntor. Och dessa samma personer skulle kunna spara pengar varje år genom att flytta lånet.

Marie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen